2010 Griekenland en Italië

Vakantie 2010

Griekenland en Italië.

 

Donderdag 20 mei 2010.

We vertrokken om ca. 8.00 uur met prima weer uit Veenendaal, een stralend blauwe hemel en een lekker zonnetje. Rond het middaguur, we waren in Midden Duitsland, werd het bewolkt en begon het te regenen. Gelukkig werd het een poosje later weer droog, maar het bleef bewolkt.

Onderweg in Duitsland zagen we heel veel mensen asperges aan het steken, soms wel met bussen tegelijk op een stuk land.

We hebben overnacht op een camperplaats in Bad Krozingen bij Restaurant Fallerhof. Daar aangekomen bleek dat we het opstapje bij  een koffiestop hadden vergeten, wat dom toch!!!

We hebben ’s avonds in het Restaurant Fallerhof heerlijke asperges gegeten, met nieuwe aardappeltjes en heerlijke ham.

’s Nachts weer wat regen!!!

 

Gereden kilometers vandaag: 619 km

Totaal gereden kilometers: 619 km.

 

Vrijdag 21 mei 2010.

Na het ontbijt, brood en koffie, dat we bij het benzinestation hadden gehaald, vertrokken we weer in de regen. Vlakbij Bad Krozingen bleek een grote campingwinkel te zijn, dus daar even snel een nieuw opstapje gehaald. Daarna weer op pad.

Weer zagen we op de aspergevelden veel mensen de asperges rooien, het zogenaamde aspergesteken.

Tot aan de St. Gotthard tunnel zagen we geen zon en bleef het bewolkt met af en toe regen. Maar na de tunnel, dit hadden we al vaker meegemaakt, was er een stralend blauwe hemel met volop zon en warmte. Wat een hoge berg toch allemaal kan tegenhouden!!!!

Bij Milaan was het zoals altijd weer super druk. We kwamen om ca. 15.30 uur p1010051aan op de camping Parco al Po in Cremona. Een camping met zeer verouderd sanitair en veel bomen die in het voorjaar veel pluisjes afgeven. Het leek net een deken van sneeuw.

Toch nog even buiten gezeten met een biertje en een wijntje.

 

Gereden kilometers vandaag:  488 km

Totaal gereden kilometers:  1107 km

 

Zaterdag 22 mei 2010.

We vertrokken om ca 9.00 uur vanaf de camping op weg naar onze volgende bestemming, een camping aan zee en het liefst in de buurt van Ancona.

Het werd camping Numana Blu in Numana, alwaar we om ca. 14.30 uur aankwamen. Een mooie camping vlak aan zee met mooi en goed sanitair. Het p1010058was mooi weer, blauwe lucht met het zonnetje er bij. Nadat we ons op de camping hadden geïnstalleerd maakten we even een rondje over de camping. Op de camping waren ze nog bezig om de laatste hand te leggen aan enkele nieuwe huisjes en het geheel vernieuwde zwembad.

 

Hier blijven we een paar dagen staan  om uit te rusten van de 3 reisdagen.

 

Gereden kilometers vandaag: 395 km

Totaal gereden kilometers:  1502 km

 

Zondag 23 mei 2010.

We werden gewekt door de zon, die al aan de hemel stond te schijnen.

Na de koffie gingen we naar het strand. Een mooi breed strand, bijna leeg nog, p1010056met een paar badgasten, een paar surfers en kitesurfers.

Nog steeds een strak blauwe lucht, een hete zon en een lekker windje voor de surfers. We hadden onze stoeltjes meegenomen naar het strand en bleven een lekker poosje zitten. Trouwens het water was nog wel koud hoor…brrrrr!!

 

Maandag 24 mei 2010.

Vandaag weer een blauwe hemel, veel zon en heet. Gewoon weer een dagje lekker geluierd.

In de namiddag gezellig gekletst met onze Brabantse buurtjes, een stel uit Breda, en gezellig onverwachts met ons viertjes gegeten en wat gedronken bij de camper. Stoeltjes bij elkaar, eten bij elkaar en gezellig!!

 

Dinsdag 25 mei 2010.

Het klinkt eentonig maar weer een stralende hemel met een brandende zon en weer lekker geluierd.

Onze Brabantse buurtjes gingen vandaag naar Ancona om met de Ferryboot over te steken naar Patras en daar een camping op te zoeken om een paar weken te gaan staan.

Wij gaan morgen over naar Igoumenitsa.

 

Woensdag 26 mei 2010.

Vanmorgen stonden we bijtijds op.

Het was een beetje bewolkt, maar de temperatuur was goed, een beetje benauwd eigenlijk. Op de camping nog even snel de vuilwatertank geleegd en om 9.00 uur vertrokken we naar Ancona.

Het was er al een beetje druk toen we ruim bijtijds bij het haven complex p1010061   p1010063aankwamen. Tijdens het wachten kennis gemaakt met een stel uit Friesland, Piet en Hillie uit Workum, die achter ons in de rij stonden.

De boot vertrok redelijk op tijd, voor Griekse begrippen dus, slechts 30 minuten te laat.

Op de boot stonden Piet en Hillie weer achter ons.

p1010075    p1010074

p1010073Nadat we ons geïnstalleerd hadden, met camping aan boord, met stroom en slapen in onze eigen camper, gingen we de boot even verkennen.

We namen een drankje aan de bar bij het zwembad, waar nog geen water in was!! Lekker nog een poosje in de wind gezeten. Ons diner gebruikten we in een van de restaurants aan boord en daarna op tijd naar bed want we zouden al om 05.30 uur aankomen in Igoumenitsa.

 

Vandaag gereden kilometers: 33 km

Totaal gereden kilometers:  1535 km

 

Donderdag 27 mei 2010.

En inderdaad, een half uur te laat, dus om 6.00 uur kwamen we de haven van Igoumenitsa binnenvaren. Na enig geharrewar op het parkeerdek, van lui die de mensen niet snapten, die het op- en af rijden moesten regelen, reden we om 6.30 uur de boot af.

We gingen eerst richting Ioannina om alvast wat inkopen te doen. Lidl en Aldi bij elkaar.

Daarna gingen we richting Kalambaka nabij de Meteora kloosters. Onderweg reden we ineens op een bergweg, het ging steeds hoger en hoger en opeens reden we door een gebied wat ’s winters een wintersportgebied is. Het verwonderde ons dat we al een tijdje geen tegenliggers hadden gezien en ook niemand hadden ingehaald en ook door niemand ingehaald werden. Wel veel rotsblokken en puin op de weg dat van de bergen was gevallen en diverse wegverzakkingen waar we maar net langs konden.

p1010094In de buurt van het dorpje Metsovo reden we over de Katara-pas, ca 1690m, met aan weerszijden van de weg sneeuwpalen om ’s winters de skihelling aan te geven.

 

 

Bij een bocht in de weg stonden ineens 4 blaffende honden, wij dus afremmen en om de bocht stonden we ineens oog in oog met meer dan 100 schapen.

p1010090    p1010091

p1010093

Dus maar even stoppen om de kudde met hun herder te laten passeren. De herder zwaaide enthousiast naar ons en beduidde dat we weer konden rijden.

Weer een poosje later, nog steeds geen tegenliggers, behalve de schapen waar ik het net over had, was er een onderbreking in de weg. Via een paar balken had men zo goed en zo kwaad als het ging een doorgang weten te maken en gelukkig staan we hoog op onze wielen, zodat we er stapvoets net overheen konden rijden. Even verderop kwamen we gelukkig weer in de “bewoonde wereld”. Toen we achterom keken zagen we bij de weg waar we net uitkwamen het beroemde bord “verboden in te rijden”, dus waren we een weg ingereden waar we niet in hadden mochten rijden.  Maar ja, de bewegwijzering is hier zeer zeker niet altijd helemaal duidelijk. Aan de nieuwe snelweg werd flink gewerkt en er waren zeer veel omleidingen, dus daar zal wel ergens iets verkeerd gegaan zijn!!!!

Even later reden we toevallig weer achter Piet en Hillie aan, die waarschijnlijk p1010125ergens uitgebreid hadden zitten koffiedrinken, en die ook op weg waren naar    dezelfde camping als wij, namelijk camping Vrachos Kastraki in Kastraki, vlakbij Kalambaka en met uitzicht op de Meteora kloosters.

 

 

p1010100    p1010122

p1010189Een leuke camping met een leuk zwembad en mooi sanitair, aan de voet van de rotsen waarop de Meteora kloosters zich bevinden.

 

 

 

Nadat we aangekomen waren zijn we even het dorpje in gelopen en een p1010117    p1010116

p1010115“frappé”, incl. gratis koekjes gedronken op een tuinterras met prachtig uitzicht op de rotsen van de Meteora kloosters.

De temperatuur was nog steeds hoog!

En daarna bij een bakkertje een brood gekocht.

 

 

‘s Middags bij Piet en Hillie bij hun caravan gezeten en gedronken en gezellig gekletst.

’s Avonds met zijn viertjes in het camping-restaurant gegeten en gedronken, heerlijk en gezellig en daarna nog even met zijn viertjes zitten borrelen en kletsen bij onze camper.

 

Gereden kilometers vandaag: 132 km

Totaal gereden kilometers:  1667 km

 

Vrijdag 28 mei 2010.

Wij hielden een dagje rust, lekker luieren bij het zwembad en lezen en puzzelen.

Piet en Hillie gingen weer verder, hun einddoel was Istanboel in Turkije.

In het restaurantje van de camping was gratis internet (wifi), dus even snel e-mail bekeken en verstuurd.

Naast ons stonden 3 tenten met 6 Sloveense mannen, die uitgerust waren met touwen, haken, rugzakken en helmen, een uitrusting die hoort bij bergbeklimmers. En inderdaad gingen zij iedere dag de steile rotsen beklimmen nabij de Meteora kloosters.

 

Zaterdag 29 mei 2010.

We waren vroeg opgestaan, omdat we op tijd, vroeg dus (was ons aangeraden, anders werd het veel te warm), naar de Meteora kloosters wilden gaan.

We gingen met de camper en we hadden onze stoeltjes en tafel laten staan, zodat als we terug waren ons plaatsje niet bezet zou zijn door anderen. Om ca. 8.30 uur gingen we op weg naar de eerste klooster, namelijk de “Megalo Meteora”. De camper op de parkeerplaats gezet, en toen gaan klimmen naar het klooster toe.

p1010133   p1010134

p1010136   p1010143

p1010144

Toen zagen we een pater, die een bepaalde kant op wees om daar te kijken, en wat bleek, in de hoek was een deur met een raampje erin, en als je er door keen zag je een ruimte en in die ruimte stond een kast met allemaal doodskoppen.

 

 

 

Zeer interessant om te bedenken hoe men in het verleden alles naar boven had weten te brengen, alle kloosters staan namelijk boven op de rotsen. Evenals een mooie kerk met veel wand– en plafondbeschilderingen.

Daarna naar het klooster ”de Varlaam”. Deze hebben we bekeken vanaf de parkeerplaats, het klooster “Roussanou” ook vanaf de parkeerplaats, de “Agia Triadha” ook vanaf de parkeerplaats en uiteindelijk het klooster “Agios Stefanou” weer daadwerkelijk bezocht.

p1010146   p1010153

p1010148   p1010175

p1010171   p1010170

p1010188

 

Overal veel Engelsen, Duitsers en natuurlijk ook Japanners, die kom je ook overal met bussen vol tegen.

 

Gereden kilometers vandaag: 14 km

Totaal gereden kilometers:  1681 km

 

Zondag 30 mei 2010.

Toen we gingen afrekenen, kregen we van de campingbaas een mooi boek over Griekenland, een klein icoontje van “Maria met kind” en een mooie plaat van de Meteora kloosters. Service van de zaak!

En toen we om 10.00 uur wegreden vanaf de camping, zagen we vanuit de p1010197    p1010196_crop

camper enige bergbeklimmers die aan één van de rotsen hingen. Toch wel weer een heel fascinerend gezicht.

Het was mooi weer en de temperatuur was hoog en we wilden naar de streek Pilion, een soort schiereiland in het oosten van Griekenland, met veel leuke dorpjes en strandjes.

p1010204   p1010203

p1010207Het werd uiteindelijk camping “Hellas” in Kato Gatzea. Een camping direct aan zee. Toen we om ca. 13.30 uur op de camping arriveerden hebben we nog lekker een poosje in de zon gezeten en geluierd.

 

’s Avonds lekker in het camping restaurant gegeten. Gerda nam gioubetsi (joewetsi) en ik nam stijado (stifado) met een Griekse salade en tzaziki vooraf. In één woord heerlijk gegeten en natuurlijk een lekkere ouzo erbij genomen. Dat hoort er bij in Griekenland.

 

Gereden kilometers vandaag: 210 km

Totaal gereden kilometers:  1891 km

 

Maandag 31 mei 2010.

Vandaag lekker geluierd, het was warm en heet, zo’n 30ºC, lekker aan het strandje gezeten en bij de camper gelezen en gepuzzeld.

Gratis internet, dus even e-mail bekeken en verstuurd en de weersvoorspellingen voor de komende dagen opgezocht, het wordt ietsje minder, slechts 26ºC…..hahahahahaha

 

Dinsdag 1 juni 2010.

Vanmorgen om ca. 10.00 uur vertrokken we van de camping richting Delfi. Onderweg hadden we een paar druppels regen gehad. Langs de weg zagen we veel witte, roze en rode oleanders, een prachtig gezicht. Nadat we de snelweg verlieten gingen we omhoog de bergen in.

p1010210   p1010214

p1010213

Veel haarspeldbochten en zelfs kwamen we langs de weg ook weer “sneeuwpalen” tegen, die in de winter de skipistes aangeven.

 

 

 

 

Om 14.00 uur kwamen we aan op camping Apollon in Delfi,

p1010230   p1010227

prachtig gelegen in de bergen met een magnifiek uitzicht. Er was een zwembad aanwezig en een restaurant met mooi uitzicht over het dal en vlakbij de opgravingen en zeer rustig.

’s Avonds gegeten in het chique uitziende restaurant, waar de kwaliteit eigenlijk een beetje tegenviel.

 

Gereden kilometers vandaag: 246 km

Totaal gereden kilometers:  2137 km

 

Woensdag 2 juni 2010.

Toen we vanmorgen vroeg opstonden stond de zon al aan de blauwe, onbewolkte hemel te schijnen. Snel douchen en ontbijten, want om 8.30 uur vertrok het gratis  “treintje” naar de opgravingen van Delfi.

p1010264   p1010241

p1010247   p1010248

p1010242   p1010233

We hadden eerst de overblijfselen van de Apollo tempel bekeken en daarna de rest van de bezienswaardigheden. Het was ook nog eens een hele klim naar het theater en het was warm, om niet te spreken van heet!!! Maar ja als je er toch ben dan wil je het ook zien.

Daarna gingen we het museum bekijken waar alle gevonden voorwerpen werden tentoongesteld. Zeer indrukwekkend en interessant.

p1010253   p1010254

p1010257   p1010256

Waaronder het beroemde bronzen beeld van de wagenmenner.

p1010260   p1010261

Om 13.00 uur waren we weer op de camping terug, even lunchen en toen een poosje bij het zwembad gezeten, tot het eind van de middag toen het bewolkt werd.

p1010269Op een gegeven moment hoorden we veel belgerinkel, een hele horde geiten kwamen het sportveldje van de camping opdraven.

Snel de camera gepakt en een paar foto’s gemaakt, totdat de hond van de herder dit in de gaten kreeg, hij begon hevig te blaffen waardoor de geiten snel wegrenden.

p1010267

 

‘s Avonds zagen we ook nog een heel interessant schouwspel, n.l. een “halon” rondom de zon!!!

 

 

 

Donderdag 3 juni 2010.

We vertrokken om ca. 10.00 uur richting Athene onder een stralend blauwe hemel met veel zon. We kwamen door het plaatsje Delfi heen met zijn drukke smalle straatjes, waar aan beide zijde auto’s stonden geparkeerd. Even later reden we door het plaatsje Arahova, ’s winters een wintersportplaats, met nog smallere straatjes dan Delfi. En ja hoor, natuurlijk na een bochtje reed ineens een grote touringcar ons tegemoet. Iemand moest even een stukje terug en aan de kant gaan staan, dus wij gingen terug (die bus was groter!). Onze spiegel ingeklapt en op enkele centimeters ging het net weer goed.

Vlak voor Thiva, bij de Lidl, onze voorraad levensmiddelen weer aangevuld.

Daarna een voorspoedig reis door een mooi landschap. Vlak voor Athene was er uiteraard een file met langzaam rijdend verkeer, maar ja dat is normaal bij Athene. Hier konden we weer meemaken dat de Grieken echt niet kunnen autorijden (of juist wel!!!) en ook de verkeersregels aan hun laars lappen. Links en rechts passeren, geen richting aangeven, afsnijden. Alles wat in Nederland niet mag, dat zie je daar gebeuren en aan de snelheid houden ze zich al helemaal niet, dat doen alleen de toeristen!!

Maar alles ging goed, als je je eigen baan maar houdt en zoveel mogelijk in al je spiegels kijkt, zodat je zo min mogelijk verrast wordt.

En zo kwamen we ongeschonden om ca. 14.00 uur de Athens Camping in Athene oprijden. Een echte stadscamping aan een drukke 2 x 4-baans weg, met uiteraard veel verkeerslawaai.

p1010325   p1010326

We liepen even de camping over en daar troffen we een hele groep van wel 20 caravans van de ANWB, die een rondreis door Griekenland aan het maken waren. Die gingen alleen de tegenovergestelde richting op als die wij gingen.

p1010275’s Avonds de barbecue maar te voorschijn gehaald en heerlijk gegeten.

Gratis internet dus na het eten even snel de e-mail gecheckt.

 

 

Gereden kilometers vandaag: 194 km

Totaal gereden kilometers:  2331 km

 

Vrijdag 4 juni 2010.

We hadden slecht geslapen, vaak wakker geweest, maar ja wat wil je, de camping ligt aan een drukke 2×4 rijbaans weg, dus heel veel verkeersgeluid ook ’s nachts.

Maar goed, om 9.30 uur gingen we onder een stralend blauwe hemel met een temperatuur van 27°C naar de stad, kaartje gekocht op de camping voor  € 1,00 per persoon en geldig gedurende 1½ uur voor bus, metro en trolley. Goedkoop voor ons, maar niet voor de Grieken zelf. We moesten eerst met de bus naar het station Larissa en vandaar met de metro naar halte Akropolis.

We gingen natuurlijk de Akropolis bezoeken, wat inhield weer veel klimmen en dat onder een hete zon. Zwaar hoor, vakantie vieren!!!

p1010289   p1010280

p1010281   p1010291

p1010295   p1010293

Daarna hebben we een rondritje gedaan met een “treintje” door de wijk “Plaka”. Een oude wijk aan de noordkant van de Akropolis, met veel nauwe straatjes en gezellige souvenirwinkeltjes, taverna’s en terrasjes. Zeer luidruchtig allemaal. We gingen op een leuk terrasje zitten om wat te drinken en te lunchen.

Daarna liepen we naar de parlementsgebouwen, waar we mazzel hadden, want het liep tegen 14.00 uur en we konden een wisseling van de wacht meemaken.

p1010302   p1010309

p1010311   p1010315

p1010318   p1010319

Het was een hele ceremonie, die mannen gekleed in rokjes en met kwastjes op hun puntschoenen die gewoon over straat aan kwamen marcheren. Folklore en cultuur wil ook wat en het is best een leuk gezicht.

Daarna maar weer rustig met de metro en de bus terug naar de camping.

 

Zaterdag 5 juni 2010.

Vanochtend toen we wakker werden regende het. Dus moesten we alles in de regen inpakken. Even op internet gekeken hoe het weer bij Mycene zou zijn. Bewolkt, droog en 25 gr.

Dus om ca. 9.30 uur vertrokken we richting Mycene. Om 12.00 uur kwamen we op de camping Atreus, aan de rand van de plaats Mycene, met op loopafstand de opgravingen.

Nadat we de camper hadden geïnstalleerd zijn we naar de opgravingen gelopen, aan de andere kant van het dorp. Gelukkig was het niet zo heet, want we moesten nog wel een beetje klimmen.

p1010329   p1010331

p1010328

Eerst kom je bij de “schatkamer van Atreus”, waar je naar binnen kon gaan. en de boel daar bekijken. Teleurstellend was de schatkamer helemaal leeg! Daarna loop je door en kom je bij de eigenlijke opgravingen.

 

 

p1010337    p1010334

p1010336

 

Daar loop je eerst onder de beroemde “leeuwenpoort” door en hebben we de koninklijke grafcirkel bekeken en het museum bezocht.

 

 

p1010342    p1010339

p1010340    p1010341

Daarna weer teruggelopen naar de camping en toen lekker wat gedronken.          ’s Avonds in het campingrestaurant gegeten, heel eenvoudig, erg kleine kaart, maar wel heel lekker.  Mama zelf achter het fornuis en de houtgrill, en de dochters in de bediening. En de “pork-chop” (varkenskarbonade) was van een reuze formaat, nog nooit zo’n grote karbonade gezien. Smaakte heerlijk en voor weinig geld!!!

Toen we in net in bed lagen begon het weer te regenen, maar gelukkig hadden we alles al binnen gehaald.

 

Gereden kilometers vandaag: 111 km

Totaal gereden kilometers:  2442 km

 

Zondag 6 juni 2010.

Toen we wakker werden was het gelukkig weer droog.  We hadden besloten om nu eerst een paar dagen aan het strand te gaan bivakkeren, voordat we naar Olympia zouden gaan.

Dus na het ontbijt, het inpakken en het afrekenen, gingen we richting de kust. De keuze was gevallen op het plaatsje Kourouta, aan de kust net boven Pyrgos.

Om ca. 10.00 uur vertrokken we. Vlakbij Tripoli gingen we rechtsaf de bergen in. We reden door veel haarspeldbochten en langs diverse ski-resorts.

p1010345   p1010346

Ook zagen we op veel plaatsen bijenkastjes en imkers die de bijen verzorgden om zodoende heerlijke honing te krijgen.

p1010348   p1010349

Even later kwamen we o.a. door het bergdorpje Lagkadia. Een heel leuk dorpje, tegen de bergen aangeplakt, met hele smalle straatjes, gelukkig weinig tegenliggers, waarschijnlijk omdat het zondag was.

Wel zagen we nog veel afgebrande bomen, nog van de hevige bosbranden in 2007, toen we ook al op de Pelopenessos waren.

Om ca. 14.00 uur reden we de camping Kourouta in het gelijknamige plaatsje p1010356Kourouta op. Een mooie camping direct aan het mooie zandstrand.

Het was nog vrij rustig, met relatief veel Duitsers, een enkele Fransman en een paar Nederlanders aanwezig.

Gereden kilometers vandaag: 196 km

Totaal gereden kilometers:  2638 km

 

Maandag 7 juni 2010.

Na het ontbijt eerst even op de fiets richting het dorp, om bij de Lidl even wat proviand in te slaan, aangezien het campingwinkeltje maar minimaal was, echt minimaal!!!

Het weer was prima, met een volledig blauwe lucht en veel zon en ca. 30°C en een zacht windje. De rest van de dag heerlijk aan het strand doorgebracht met lezen, luieren en een beetje in zee zwemmen.

p1010362   p1010358

’s Avonds in het campingrestaurant heerlijk gegeten.

 

Dinsdag 8 juni 2010.

Vandaag weer de hele dag prachtig weer, met veel zon en warme temperatuur, dus lekker aan het strand lezen, luieren en een beetje zwemmen. Maar eerst nog even een wasje gedaan.

p1010369   p1010364

p1010367’s Avonds bij de camper een beetje gebarbequed en een paar foto’s gemaakt van de ondergaande zon.

 

 

 

 

Woensdag 9 juni 2010.

Weer een heerlijke dag, dus luieren, luieren en nog eens luieren!!!

Morgen gaan we weer verder.

 

Donderdag 10 juni 2010.

Om 9.00 uur vertrokken we richting Olympia. Het was weer snikheet, meer dan 30°C, met een zacht windje. In de buurt van Olympia zag je ook hier nog veel verbrande boomstammen, door de hevige bosbranden die in augustus 2007 op de hele Peloponessos waren. Er werd in 2007 gezegd dat Olympia zo goed als helemaal verbrand zou zijn, dat was waarschijnlijk een beetje overdreven, want bij de opgravingen en het museum was daar gelukkig eigenlijk niets meer van te zien.

Olympia was vroeger niet echt een stad, maar een aan Zeus gewijd religieus centrum, waar ter ere van de oppergod om de vier jaar Spelen werden gehouden. Het is niet duidelijk wanneer de spelen zijn gestart, maar vanaf het jaar 774 v. Chr. werd er een lijst met winnaars bijgehouden. En de winnaars kregen naast een olijfhouten kroon en een palm ook nog eens eeuwige roem en levenslange levensvoorzieningen. We hebben de archeologische vindplaats bekeken met o.a. de overblijfselen van de tempel van Zeus.

p1010371   p1010374

Het lijkt eigenlijk net een groot archeologisch park.

p1010372   p1010382

p1010383   p1010375 p1010379   p1010384

p1010380   p1010385

Daarna zijn we het museum gaan bekijken, waar zich veel voorwerpen  en beelden bevinden, die tijdens de opgravingen zijn gevonden.

p1010391   p1010390

p1010388   p1010386

Nadat we alles hadden bekeken zijn we richting Killini gereden voor de overtocht naar het eiland Zakynthos. De veerboot vertrok om 13.30 uur, dus we hadden nog even tijd om iets te eten in een van de restaurantjes aan de haven van Killini.

De overtocht duurde ongeveer 1¼ uur en vanaf de haven van Zakynthos-stad is het een half uurtje rijden naar Agios Sostis.

p1010392   p1010393

p1010394

In de haven van Zakynthos-stad hebben we eerst nog even iets gedronken voordat we verder gingen.

Eigenlijk waren we hier op dit eiland op bekend terrein, want de afgelopen jaren waren we hier vaak geweest.

 

 

Om 15.30 uur waren we in Agios Sostis, op de parkeerplaats van de Cocktailbar “O.K. Corrall”.

p1010402    p1010395

Nikos, de eigenaar van deze cocktailbar, kennen we heel goed en hij had ons toestemming gegeven om de camper daar voor een paar dagen neer te zetten, als op een camperplaats. We konden ook troom van hem krijgen, dus dat was goed geregeld.

p1010396

Nadat we ons geïnstalleerd hadden en in de tuin van de bar even zitten praten en iets gedronken hadden bij Nikos, gingen we nog eventjes zwemmen. Gewoon de weg oversteken en dan liep je zo het smalle strand op.

 

 

scannen0002’s Avonds heerlijk gegeten in ons favoriete restaurant, een authentiek Grieks restaurant “El Greco”, waar je gezellig in de tuin zit te eten, met leuke Griekse muziek en prima eten en tegen een redelijke prijs.

Wij komen hier al jaren en iedere keer worden we hier allervriendelijkst begroet. Ze herkenden ons direct. Het was toch alweer 3 jaar geleden dat we er voor het laatst waren. Toen we gingen zitten kwam zelfs de vader (de kok) ons een vriendelijk handje schudden en welkom heten.

scannen0001

Nadat we van het eten waren teruggekomen, en een stukje gewandeld hadden in de omgeving, gingen we uiteraard nog een poosje in de cocktailbar “O.K. Corrall” van onze vriend Nikos zitten. Lekkere drankjes en leuke muziek, maar (nog) niet erg druk.

Gereden kilometers vandaag: 118 km

Totaal gereden kilometers:  2756 km

 

Vrijdag 11 juni 2010.

Toen we wakker werden was de zon al op en stond te branden aan een onbewolkte hemel. Nikos wakker gemaakt (hij slaapt zomers in de bar) om 9.30 uur en met zijn drietjes koffie gedronken in de tuin van de bar. Nikos vertelde dat er een hittegolf op komst was.

p1010407   p1010409

We zijn daarna heerlijk naar het strand geweest, 2 ligstoelen en een parasol gehuurd, en lekker liggen lezen, zonnen en zwemmen.

Tussen de middag geluncht, met een omelet speciaal en ouzo, bij Matheus in de “Blue Horizon”,  een van de restaurantjes aan de kleine boulevard.

’s Middags weer een poosje naar het strand geweest. ’s Avonds lekker gegeten bij weer een ander authentiek Grieks restaurant “Sklubus”, even buiten Agios Sostis.

Daarna even een ommetje gewandeld en de avond afgesloten met een paar cocktails bij Nikos in de bar.

p1010424   p1010423

 

 

Zaterdag 12 juni 2010.

Vandaag is het weer warm, ca 30°C, en om 9.00 uur weer koffie in de tuin met Nikos. Weer naar het strand. Voor de lunch waren we uitgenodigd door de moeder van Nikos. Die uitnodiging krijgen we elke keer als we in Agios Sostis zijn. Ze heeft altijd een tafel vol met heerlijk eten staan, vlees, pasta, salades, groente en brood. Het kan niet op en alles even lekker. En uiteraard wijn en ouzo!

’s Avonds zijn we naar Laganas gegaan om wat kadootjes te kopen. Laganas is een hele drukke badplaats, naast Agios Sostis. Daar is het ’s avonds echt een gekkenhuis. Veel dancings en barretjes dus heel veel herrie. Er zijn daar veel Engelsen en Ieren, ook wel Nederlanders, die hun vakantie daar vieren en zich echt te goed doen aan drank. De Engelsen en Ieren maken het helemaal bont, in minimale kledij lopen ze door de hoofdstraat te paraderen, te lallen en te schreeuwen. Vaak in grote groepen. En in de loop van de avond zijn de meesten stomdronken en vervelend. De volgende morgen slapen ze hun roes uit op het strand, om vervolgens ’s avonds weer hetzelfde te herhalen.

Wij hadden onze kadootjes gekocht en een Pita Gyros gegeten en en gekeken naar het langslopende publiek en toen maar weer met de taxi terug naar Agios Sostis.

p1010412In de bar was het gezellig druk, veel Grieken aanwezig, waarschijnlijk omdat het zaterdagavond was.

 

 

 

Zondag 13 juni 2010.

Vandaag was het nog warmer dan de afgelopen dagen, boven de 35°C en broeierig heet. Nikos om 10.00 uur gewekt met koffie in de tuin.

Daarna naar het strand. En weer geluncht met een omelet en ouzo in de “Blue Horizon”, daarna weer terug naar het strand.

p1010419Even bij de beach-bar “Ifalos” op internet gekeken voor de eventuele mails en de weersvoorspellingen. De komende dagen “heet”!!! Ook nog even gebeld met de haven, om te vragen hoe laat morgen de veerboot naar Killini vertrekt.

 

’s Avonds tot 1.30 uur in de bar gezeten, aangezien het weer gezellig druk was.

 

Maandag 14 juni 2010.

Vanochtend bijtijds opgestaan, de spullen opgeruimd en ingepakt. Om 9.00 uur Nikos gewekt en samen nog voor de laatste keer koffie gedronken, afscheid genomen en om 9.45 uur reden we weg uit Agios Sostis, en via Laganas, waar het nu nog rustig was, richting Zakynthos-stad, om de veerboot te nemen terug naar Killini op de Peloponessos.

p1010425   p1010426

De boot vertrok precies op tijd om 11.30 uur en om 12.45 uur waren we in Killini.

We wilden naar Diakofto, waar je met een leuk tandradtreintje de bergen in kan naar het plaatsje Kalavryta. In 2007 waren we hier ook al, maar toen was het treintje buiten bedrijf, in verband met onderhoudswerkzaamheden.

We gingen dus op weg naar Diakofto, langs Patras, met mooi zicht op de nieuwe brug. Bij Patras begint de snelweg (tolweg). Alleen waren er erg veel wegwerkzaamheden. Bijna tot aan de afslag Diakofto geen 4-baans weg, slechts 2 rijbanen ter beschikking, maar wel € 7,50 moeten betalen aan tol voor een snelweg!!

Bij Diakofto hadden we eerst even bij het station gecontroleerd of nu het tandradtreintje wel zou rijden, en ja hoor het treintje reed gelukkig weer. Bij Diakofto zou een camperplaats zijn. Het moest langs het strand zijn. Dus even zoeken en snel gevonden langs het kiezelstrand, even buiten Diakofto.

p1010432   p1010431

p1010430Er stonden al zo’n 11 campers.

We konden nog net de tweede helft van Nederland tegen Denemarken (2-0) op de radio volgen. We gingen op tijd slapen omdat we de volgende morgen op tijd er uit moesten om de eerste trein te halen.

 

Gereden kilometers vandaag: 144 km

Totaal gereden kilometers:  2900 km

 

Dinsdag 15 juni 2010.

We hadden de wekker vroeg gezet, omdat we met het treintje van 08.10 uur mee wilden. Echter om 07.00 uur kwam er al een grote bulldozer aan die met veel herrie het strand (stenen) kwam egaliseren. Dus we waren evengoed wakker geworden.

We gingen met de camper naar het station en konden hem dicht bij het station parkeren.

p1010434Het was niet druk bij het station. We bestelden kaartjes 1e klasse, omdat dat in diverse boekjes werd aangeraden, aangezien je dan beter uitzicht op de omgeving had. Maar dat was niet meer nodig, er was geen klasseverschil meer. Toen het treintje er aan kwam bleek het een nieuw en modern treintje  te zijn, dus niks geen oud romantisch treintje!

p1010436   p1010448

Het treintje reed door een heel schilderachtig landschap, langs de kloof van de rivier de “Vouraïkos”.

p1010437    p1010444

p1010446    p1010454

Onderweg slalomde het treintje zich door roetzwarte tunnels en over smalle bruggetjes en door dalen en langs en over het riviertje met zijn diverse kleine watervalletjes. Langs rotswanden en uitstekende rotspunten, ravijnen, spelonken en kleine schilderachtige stationnetjes en plaatsjes.

p1010453   p1010441

De rit duurde ongeveer een uur. Het eindstation is Kalavryta, een martelaarsstad. In december 1943 executeerden de Duitsers alle jongens en mannen ouder dan 13 jaar. Totaal 1436 slachtoffers. Een monument herinnert aan deze trieste gebeurtenis.

We hadden in Kalavryta 20 minuten de tijd om iets te eten en te drinken, daarna ging het treintje weer terug. Hier maakten we kennis met een paar Canadezen, die een reis door Europa aan het maken waren. Zij vroegen zich af of we Nederlanders waren. Ze dachten het te horen aan ons praten, aangezien ze in Canada veel Nederlandse kennissen hadden.

p1010456   p1010458

p1010451Toen weer dezelfde route, maar dan in omgekeerde richting.

Terug in Diakofto namen we eerst een frappe op het terrasje tegenover het station. Daarna terug naar de camper, die redelijk ingebouwd bleek te zijn. Maar na enig voorzichtig heen en weer gemanoevreer konden we onze weg vervolgen.

We wilden weer een paar dagen aan het strand doorbrengen voordat we weer naar Italië zouden oversteken. Onze volgende bestemming was camping Dounis Beach aan het strand nabij Antirio, net over de brug bij Patras.

p1010470    p1010475Echter toen we daar aankwamen, bleek de camping gesloten te zijn, het hek zat op slot en er liepen geiten op het terrein. Even in de buurt rondgereden of er nog een camping in de buurt was, maar dat was niet het geval.

Volgens een oude kaart van de Peleponessos zouden er in Rio, naast Patras, 2 campings moeten zijn, maar die waren er niet meer of in ieder geval niet te vinden. De camping in Kato Alissos had geen mooi strand, dus even in het boek gekeken voor een mooie camping aan het strand.

De keuze werd uiteindelijk camping Ionion Beach nabij Glyfa, redelijk dichtbij de camping in Kouroutas, waar we al eerder deze vakantie hadden gestaan.

p1010479Om ongeveer 14.00 uur reden we de camping Ionion Beach nabij Glyfa op.

We zochten een mooie beschutte plek, en nadat we de camper hadden geïnstalleerd,  eerst even een lekker koel biertje drinken.

Daarna de camping even verkend. Het bleek een mooie camping, direct aan het mooie zandstrand, met beachbar, een mooi zwembad, nieuwe sanitairgebouwen, mooie winkel en een goed restaurant.

p1010484    p1010487

Er waren overal veel bloeiende struiken en zelfs een parkje met een mooie fontein was aanwezig. Echt een camping voor zon, zee, strand en rust. Veel Duitsers en slechts enkele Nederlanders.

Hier zouden we een paar dagen blijven staan.

 

Gereden kilometers vandaag: 194 km

Totaal gereden kilometers:  3094 km

 

Woensdag 16 juni 2010.

Vandaag lekker de hele dag aan het strand geweest, lezen, luieren en zwemmen.

p1010489   p1010481

 

Donderdag 17 juni 2010.

p1010488Zie gisteren.

 

 

 

 

 

Vrijdag 18 juni 2010.

Zie gisteren.

’s Avonds heerlijk uit eten geweest in het camping restaurant. Heel goed en gezellig en niet duur.

 

Zaterdag 19 juni 2010.

Het klinkt ééntonig, maar lekker weer zon, zee, strand en luieren.

’s Middags in de Beachbar naar het voetbal gekeken. Onder het genot van respectievelijk een heerlijk koel biertje en een wijntje won Nederland met 1-0 van Japan.

 

Zondag 20 juni 2010.

Zon, zee, strand en luieren.

Morgen naar Patras voor de overtocht naar Bari in Italië.

 

Maandag 21 juni 2010.

Vanmorgen redelijk op tijd vertrokken richting Patras voor de overtocht naar Bari. Nadat we ingecheckt hadden gingen we koffie drinken.

Toen begonnen de eerste regendruppels al te vallen. Terwijl we in de rij stonden te wachten kregen we een fikse regenbui over ons heen. Na de bui stond er ineens een Belg naast ons die vroeg of wij Nederlandse boeken te ruil hadden. Hij was al sinds december onderweg met zijn camper en was onderhand door zijn boeken heen gelezen. We hadden nog wel een paar te ruilen en zo kregen we ook weer 5 nieuwe boeken terug. Dit kwam ergens wel goed uit, want wij waren ook zo’n beetje door onze voorraad heen gelezen.

We mochten als één van de eerste aan boord, wat ook weer inhoudt dat je vaak als een van de laatste weer van boord kan. Maar goed dat zien we wel.

p1010498    p1010497
p1010495Om 18.00 uur vertrok de boot, daarna aan boord gegeten, voetbal gekeken op de tv in de lounge en op tijd naar bed in onze camper. We stonden met onze camper aan de zijkant, dus konden vanuit de camper heerlijk naar buiten kijken. Het weer was toch wel redelijk gewijzigd ten op zichte van de laatste weken, bewolkt,  redelijk veel wind en af en toe regen.

Tijdens de nachtelijke uren werd Igoumenitsa en Korfu aangedaan, maar daar hebben we niets van gemerkt.

Gereden kilometers vandaag: 85 km

Totaal gereden kilometers:  3179 km

 

Dinsdag 22 juni 2010.

We hadden op tijd de wekker gezet, want om 8.30 uur zouden we aankomen in Bari. Even snel wassen en iets eten, en dan maar wachten tot we zouden binnenvaren.

Waarschijnlijk hadden we gedurende de nacht vertraging opgelopen, tegenwind of zo, want we kwamen een uur te laat in de buurt van Bari. Daarna moesten we nog een uur langzaam heen en weer blijven varen vlak voor de haven, voordat we om 10.30 uur de haven van Bari mochten binnenvaren.

p1010501   p1010509

p1010505Gelukkig konden we toch bijna als eerste de veerboot verlaten, zodat we om ongeveer 11.00 uur richting Calabrië konden vertrekken. Het was heel ander weer dan in Griekenland, bewolkt en afwisselend zonnig. Gelukkig klaarde het in de loop van de middag redelijk op, naarmate we meer naar het zuiden reden. De lucht werd blauw, de zon begon te schijnen en de temperatuur ging omhoog.

Na een leuke rit, afwisselend op de snelweg en de kustweg, door leuke dorpjes, en door mooi heuvelachtig landschap, groen begroeid (we dachten altijd Calabrië is dor en droog, maar niet dus!!) kwamen we om 18.00 uur aan op onze volgende bestemming, te weten Camping Calypso in Caulonia Marina, bijna in het zuiden van Calabrië. (Deze camping hadden we in 2008 ook al bezocht, zie reisverhaal 2008)

p1010512   p1010511Vrienden van ons, Gerrit en Susan, die we daar zouden treffen, hadden voor de zekerheid een plekje in de buurt vrij gehouden. Maar er was plaats zat. De camping ligt direct aan het mooie brede zandstrand.

Samen gezellig even iets gedronken. En ’s avonds in het restaurant van de camping een pizza gegeten en voetbal gekeken, en daarna redelijk op tijd naar bed.

 

Gereden kilometers vandaag: 458 km

Totaal gereden kilometers:  3637 km.

 

Woensdag 23 juni 2010.

Nadat we wakker werden en gedoucht hadden, gingen we op de fiets eerst naar de nabij gelegen supermarkt, om weer wat levensmiddelen in te slaan, daarna konden we pas ontbijten.

Daarna gingen we heerlijk naar het strand, lezen, luieren en een beetje zwemmen.

 

Donderdag 24 juni 2010.

Weer een dag lekker luieren, lezen en zwemmen in de zee.

Maar vandaag gebeurde er toch iets speciaals.

De campingbaas kreeg bezoek van een Duitser, die vertelde dat hij beroofd was. Hij vertelde dat alles uit zijn auto was geroofd, geld, papieren e.d. en dat zijn auto gerepareerd moest worden. De campingbaas begreep er niet veel van en kwam naar Gerrit en Susan toe. Gerrit en Susan komen al jaren op deze camping. Zij zijn namelijk controleurs van de ACSI, een organisatie waar diverse camping over heel Europa bij aangesloten zijn, en ze moeten ieder jaar de campings controleren die in hun rayon gevestigd zijn. En vanuit deze camping worden alle campings in de buurt bezocht en gecontroleerd. Deze man vertelde dus met tranen in zijn ogen, dat hij beroofd was, de auto was opengebroken, alles eruit gestolen, t.w. geld, mobiel en papieren. Hij vertelde dat hij een Canadese Duitser was, en dat hij momenteel in Hamburg woonde en werkte bij de brandweer in Hamburg. En dat hij graag wat geld wilde lenen om benzine en eten te kopen, en zijn auto kon laten repareren.

Suzanne stelde voor dat hij zijn bank in Hamburg zou bellen, en vragen of zij geld wilden overmaken, maar hij zei dat hij bij een kleine bank was, en die deed dat niet. Vreemd, maar ja!!! Susan had nog stiekem de brandweer in Hamburg gebeld, maar daar gaven ze geen informatie over eventuele personeelsleden. Enfin de auto werd ter plaatse gerepareerd  en uiteindelijk is hij bij ze blijven eten en hebben ze hem toch maar € 200 meegegeven. De campingbaas zou de  reparatiekosten voor zijn auto betalen (€ 190).

Nadat de man vertrokken was, realiseerde Susan zich dat het kenteken van de auto uit Erbach kwam, en dat is op zich heel vreemd, want als je verhuisd naar bv. Hamburg, moet je kenteken binnen 2 weken overgeschreven worden naar Hamburg in dit geval. Dus maar meteen even de garage in Erbach (Susan had naam en telefoonnummer van de garage van het kenteken stiekem overgenomen) gebeld, en toen bleek dat de auto een paar dagen eerder na een proefrit niet was teruggebracht. Diefstal dus. De volgende dag direct bij de politie aangifte gedaan, en toen bleek dat de man een beruchte oplichter was en gezocht werd door Interpol.

Zo zie je maar weer, je helpt iemand en je wordt gewoon opgelicht.

 

Vrijdag 25 juni 2010.

Weer een dag lekker luieren, lezen en zwemmen in de zee.

We hadden overdags wat vlees en groente in huis gehaald omdat we ’s avonds wilden gaan barbequen, samen met Gerrit en Susan en met hun buren van thuis, die ook op de camping stonden.

Dus ’s avonds gezellig met zijn zessen wezen barbequen met lekker vlees, salades en lekkere wijn, en na de koffie nog een heerlijk Italiaans aperitiefje,  n.l. “Vechia Amaro del Capo”.

 

Zaterdag 26 juni 2010.

De laatste dag nog maar weer even naar het strand, lezen, luieren en zwemmen.

’s Avonds wilden Gerrit en Susan ons meenemen naar een leuk restaurantje hoog in de bergen. Het was wel zestig kilometer weg, dus een uurtje rijden, maar het zou de moeite waard zijn. Het was inderdaad een uurtje rijden. Bij het dorpje Squillage Lido gingen we van de kustweg af naar links de bergen in naar Squillage. Het plaatsje ligt tegen een berg aan, de straatjes liepen stijl omhoog. Beetje moeilijk schuin parkeren.

scannen0003   p1010519

Het restaurant Castrum zag er aan de buitenkant niet echt leuk uit, maar binnen was het heel gezellig, het leek een soort gewelf. En het eten was voortreffelijk, evenals de wijn. Vooraf een heerlijke “anti-pasta” en als hoofdgerecht twee soorten pasta’s, een hele pittige en een minder pittige en een heerlijke wijn. Echt heerlijk gegeten.

Na het eten moesten we van de restauranthouder even naar de nieuwe ijssalon van zijn zoon. Dus gingen we nog iets verder naar boven, om daar een een heerlijk Italiaans ijsje te eten.

Morgen zouden we met de terugreis beginnen, dus maar vast alles opgeruimd en ingeladen.

 

Zondag 27 juni 2010.

Toen we wakker werden, regende het. Dus maar goed dat we gisteren al alles opgeruimd en ingeladen hadden. Nadat we afscheid hadden genomen van onze vrienden vertrokken we richting het noorden. Nadat we ongeveer 10 km hadden gereden, zagen we bij Monasterace Marina een camperplaats, dichtbij de zee. Er stonden daar ook enkele campers. Dit hadden we op de heenreis niet gezien, of althans niet opgevallen dat daar een camperplaats was.

p1010522Bij Catanzaro gingen we naar links, richting de A3. Inmiddels was de regen opgehouden en de lucht werd lichter en lichter. De zon begon langzaam weer te schijnen. Jammer genoeg waren er op de A3 nog steeds veel wegwerkzaamheden, zodat we niet echt konden opschieten. Onderweg weer die leuke omgeving met veel leuke dorpjes.

In de buurt van Napels werd de lucht weer blauw met hier en daar nog wat bewolking en het werd weer echt warm.

p1010526   p1010527

We hadden goed uitzicht op de vulkaan de Vesuvius.  Onze volgende camping was iets voorbij Napels, namelijk in Pozzuoli.

In de buurt van de camping Int. Vulcano Solfatara in Pozzuoli roken we een hele sterke zwavellucht, en wat bleek, de camping was in een enorme krater gemaakt.

p1010537   p1010533

p1010535   p1010531

p1010530   p1010534 p1010536

De helft van de krater was de camping en in de andere helft kwam nog op diverse plaatsen de hete zwaveldamp naar boven.

We liepen er even doorheen, maar het was er zeer warm en het stonk ontzettend naar zwavel. Op de camping waren een zwembad en een sauna aanwezig. De sauna werkte helemaal op vulkaanhitte!

 

‘s Avonds een heerlijke pizza gegeten in de nabij gelegen pizzeria,  met uiteraard een heerlijk wijntje erbij.

 

Gereden kilometers vandaag: 488 km

Totaal gereden kilometers:  4125 km.

 

Maandag 28 juni 2010.

Toen we opstonden scheen de zon en was de lucht blauw. We vertrokken om ca 09.00 uur en uiteraard liepen we volledig vast in de file rondom Napels. Even later konden we gelukkig toch weer door, en het werd een mooie rit door achtereenvolgend de volgende provincies, Campania, Lazio, Umbria, Toscane en Emilia-Romagna.  Toch op het laatste gedeelte op de A1 weer redelijk veel wegwerkzaamheden .

p1010539Onze volgende camping was in Rioveggio, vlak voor Bologna en dicht bij de autostrada. De camping Riva del Setta in Rioveggio was een leuke camping met een mooi zwembad en veel vaste seizoenplaatsen. We waren net op tijd om de 2e helft van Nederland tegen Slowakije (2-1) op de radio te volgen.

 

Gereden kilometers vandaag: 554 km

Totaal gereden kilometers:  4679 km.

 

Dinsdag 29 juni 2010.

We vertrokken om 9.00 uur. Het was warm en zonnig. En na een voorspoedige reis, de drukte rond Milaan viel gelukkig heel erg mee, reden we Zwitserland binnen. Normaal gingen we altijd via de St. Gotthard tunnel maar nu besloten we eens een andere route te volgen, namelijk via de San Bernardino tunnel. Een hele mooie route, mooier dan via de St.Gotthard, vonden we. Voordat we bij de San Bernardino tunnel waren slingert de weg zich door het prachtige Zwitserse landschap.

p1010541   p1010544

p1010545   p1010556

p1010552   p1010555

En idem dito na de tunnel. Met prachtige uitzichten op de bergen en de diepe dalen.

Om ca. 16.00 uur kwamen we aan bij onze volgende camping, te weten:  Camp Au Chur in Chur.  Daar waar het riviertje de Au via een watervalletje in de Rijn stroomt.

p1010561   p1010557

p1010560

Een mooie camping met prima sanitair en een goede restaurant, waar we ’s avonds in het camping restaurant een heerlijke schnitzel hadden gegeten.

 

Gereden kilometers vandaag: 455 km

Totaal gereden kilometers:  5134 km.

 

Woensdag 30 juni 2010.

We vertrokken weer om 9.00 uur, met mooi weer, zonnig en warm. Via Zürich en Basel ging de rit redelijk voortvarend. In midden Duitsland hadden we nog een keertje een file, in verband met een ongeval, alleen toch wel weer veel wegwerkzaamheden.

We wilden nog een keertje overnachten in de buurt van Koblenz. De keuze was dit keer gevallen op camping Lahn Beach in Dausenau.

p1010567    p1010568      De camping ligt aan de rand van het dorp Dausenau en direct aan  riviertje de Lahn en en is voorzien van prima sanitair en een leuk restaurantje. Er staan hier veel Nederlanders op doorreis naar huis of aan het begin van hun vakantie. We staan op een lekker plekje met uitzicht op het leuke riviertje.

Eigenlijk is het onze laatste vakantiedag. Morgen zijn we weer thuis en hebben we er dan precies zes weken vakantie opzitten!!!

 

Gereden kilometers vandaag: 591 km

Totaal gereden kilometers:  5725 km.

 

Donderdag 1 juli 2010.

De reis naar huis verloopt verder voorspoedig en rond het middaguur rijden we onze straat binnen en zijn we thuis.

 

Gereden kilometers vandaag: 301 km

Totaal gereden kilometers:  6032 km.

 

Naschrift:

Griekenland is een mooi land, maar wat ons weer erg opviel was, dat er nog steeds veel rotzooi langs de weg ligt, lege blikjes, plastic flessen, gescheurde aanplakbiljetten, enz. En dat terwijl er echt wel voldoende vuilcontainers langs de weg staan, dus de overheid probeert er echt wel iets aan te doen.

Ook gooien de Grieken nog steeds brandende sigarettenpeukjes uit het raam, terwijl het land toch veel geteisterd wordt door bosbranden.

Met deze mentaliteit zullen de Grieken het nooit leren.

 

Statistieken:

Totaal aantal gereden kilometers: 6032 km.

Aantal bezochte campings: 14

Aantal bezochte camperplaatsen: 3

 

Bedankt voor het lezen en groetjes.

Gerda en Rob.

 

Terug naar de beginpagina, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.